Geisha glass

Geisha glass
Så var det dags för det första glasstestet här på bloggen och först ut är strutglassen Geisha. Att göra glass av godissorter är ingen nyhet, men att det skall bli så här gott händer inte ofta. Det hjälper förstås att man gillar godissorten och det gör jag verkligen.

Geishaglassen verkar vara ny för i år, åtminstone hos Coop och Ica, och jag har inte sett nån vidare marknadsföring för den heller. Plötsligt fanns den bara där i glasslådan och då slog jag till.
Efter lite research hittade jag nu ett fem år gammalt test av glassen, så vad vet jag hur gammal den egentligen är. 2013 är åtminstone året den fick sitt genombrott och blev tillgänglig för den stora massan.

geisha3Jag vågar nästan påstå att detta är den godaste strutglassen jag ätit. Glassen består av chokladgräddglass med nötnougatsmak och är väldigt god. På ovansidan finns choklad och nötströssel. Våffelstruten är frasig och fin.

Det godaste i hela glassen är ändå den lilla chokladklubban som består av nötnougatckoklad. Mmmmh! Sorry Marabou men Fazer kan verkligen det här med choklad.

Glassen innehåller 245 kalorier enligt pappret på struten men på den officiella hemsidan står den 238 kalorier. Hur ska ni ha det egentligen, Triumfglass?

Betyg:

4

Sammanfattning:
Det här är en av de godaste glassar jag ätit, och jag kommer absolut äta fler. Jag ger den därför 4½ glassar i betyg. Rekommenderas verkligen för de som gillar choklad och nougat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s