Monark Oscar 28″

MonarkJag har den föreställningen att Monark är cyklarnas Volvo, stabil och klassisk om än lite gubbig och småtråkig. Man vet vad man får. Här har vi då klassikernas klassiker i så fall, en oväxlad gubbcykel som heter Monark Oscar.

Oscars hjul är 28″ och det står Spectra på dom. Det är bra antar jag? Det är dåligt med cykeltest på internet så här får jag faktiskt tillföra lite egna tankar och åsikter.

Oscar ute på grönbete med kompis.

Det här är en rejäl cykel med en lätt aluminiumram, brett styre, hand- och fotbroms. Man sitter rak i ryggen. Hela cykeln känns högkvalitativ, är lättrampad och rullar fint. I uppförsbackar är det bra med en lätt växel men jag tycker nästan att växeln är för lätt. Är du ute på långa raksträckor får du trampa som en dåre för att få upp lite fart, därför lämpar cykeln sig bäst i stadsmiljö och lugna cykelturer där man inte behöver stressa nånstans. Här behövs inga cykelbyxor, pulsmätare eller sportdrycker. Men se upp för glas på trottoaren!

Man brukar ofta få det man betalar för och nypriset här är ca 3 595 kr för en klassisk cykelupplevelse utan krimskrams eller problem. Eftersom det är en kvalitetscykel så håller sig andrahandsvärdet ganska högt och begagnade Monarker brukar vara eftertraktade.

Betyg:
3

Sammanfattning:
Här är en stabil och lättrampad cykel som håller många år om man sköter den rätt. Med en högre utväxel (heter det så?) hade den fått ett högre betyg än en trea. Är du intresserad av att köpa en Oscar rekommenderar jag dock att du provcyklar den först för att se om du gillar växeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s