Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S2 är en två år gammal modell som redan hunnit få två efterträdare, S3 och S4. Samsung Galaxy S4, som kom för nån månad sedan, verkade lite oinspirerad och fick ganska svalt mottagande så vi får se om det kommer någon S5a nästa år eller om Samsung väljer något annat namn för nästa flaggskepp.

Trots sin ålder (i teknikens värld är två år ganska länge) är Galaxy S2 fortfarande prestandamässigt med i leken och nyare telefonmodeller har egentligen inga revolutionerande funktioner som denna modell inte har. Dessutom ser alla smartphones nästa lika ut nuförtiden. Klart att det finns faktorer som något bättre batteritid, större skärm och snabbare processor i de nyare modellerna, men jag klarar mig bra ännu då jag ser på Futurama på den 4,27″ stora skärmen. Däremot börjar batteriet så småningom ge upp efter ett års användning. Man får vara beredd på att ladda telefonen varje dag om man som jag använder telefonen aktivt med surf, musik, GPS och Wordfeud.
Uppdatering:
Jag köpte ett nytt batteri i hopp om att få längre livstid men även det nya batteriet tömdes lika snabbt vid normal användning. Då började jag misstänka att det var någon app eller bugg i systemet som var batteritjuven. Efter lite sökning hittade jag den skyldige: Det var funktionen Platsåtkomst som var påkopplad. Google vill övervaka var man befinner sig och därför skickas platsdata regelbundet till cyberspace, vilket drar ström eftersom datakopplingen ständigt är aktiv. Då jag slog av den funktionen håller batteriet avsevärt längre. Ett tips till alla Androidanvändare som har problem med kort batteritid på sina telefoner!

Samsung Galaxy S2
En intressant och viktig faktor åtminstone för mig är telefonens tjocklek. Man vill gå upp i skärmstorlek men ner i tjocklek och Galaxy S2:s tjocklek är bara 8,5 mm. Den klår alltså både Galaxy S3 (8,6 mm) och Iphone 4S (9,3 mm) i tjocklek. Den är dessutom så lätt att man kan ha den i skjortfickan om man vill. Igår presenterades förresten marknadens hittills tunnaste smartphone Huawei Ascend P6 som är endast 6,18 mm tjock!

Det jag stör mig på är att Samsung fortfarande inte har fattat att man vill ha en skild knapp för kameran. Man måste klicka på skärmen för att ta ett kort, och det är inte så lätt när man försöker ta kort på sig själv. Telefonen känns också lite plastig och Samsung har nog en bit kvar innan man kommer ikapp Nokia i byggkvalitet. Det verkar endast vara Nokia och kanske Sony som har råd med en skild kameraknapp.

Betyg:
Galaxy SII

Sammanfattning:
Det här är en riktigt bra telefon och kanske den bästa jag haft. Med bättre batteritid och lyxigare paketering hade den fått en femma men jag tycker den skall vara nöjd med en fyra ändå. Som något av en tekniknörd brukar jag ofta vilja uppgradera till nyare modeller men nu känner jag att jag redan har allt och kan göra det jag behöver med denna modell (Oj vilken gubbig insikt). Man borde ändå investera i ett nytt batteri efter ett tag, så håller den ännu längre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s