Lion glass

LionDå var det dags för det andra glasstestet är på bloggen och även denna gång är det en godissort som förärats med en egen glassversion, Lion strutglass. Det finns massor av olika chokladstänger att välja på och Nestlé, som står bakom Lion, har nog det därför ganska tufft att rå på Marabou och Fazer här uppe i norr. Jag kan inte påstå att Lion är någon personlig favorit och det är flera år sedan jag köpte en Lionstång själv. Däremot gillar jag Kit kat, som också kommer från Nestlé och även den har en glassversion som man kanske borde testa.

Här har vi ändå en nyhet på glasshimlen och då känner jag plikten att testa glassen, för det är väl ändå främst tester som denna sida handlar om. Egentligen borde man väl försöka vara neutral och opartisk men det är inte så lätt alla gånger.

LionVanligtvis brukar strutglassar ha en tunn skorpa chokladglasyr och strössel ovanpå. Här möts man istället av ett tjockt lager choklad som kommer av glassen i ett stycke som en hatt. Det är här man påminns att Nestlés choklad inte alls är lika god som Fazers och varför det gått så länge sen jag senast åt en Lion. Under chokladhatten finns en ljus kola som inte smakar så mycket. Det första jag lägger märke till då jag tar en tugga av glassen är smaken av cappuchino. Det hade kanske passat bra med cappuchinoglass och chokladbitar men nu är det roliga (chokladhatten) slut och man får trycka i sig glassen som inte alls påminner om Lion-godiset. Men våffelstruten är väl okej och i botten på struten finns som på många andra strutar choklad.

Som bonusnörderi ser vi här hur Lions logo utvecklats under åren. Logon längst till höger används idag och ser mest ut som en NHL-logo.

Lion

Betyg:
2

Sammanfattning:
Nä du, Lion. Du har inte riktigt vad som krävs för att bli någon favorit här. Jag är ändå glad att jag provade den, men det kommer nog inte ske igen. Frivilligt åtminstone. Om någon bjöd mig på en gratis Lion-glass vore det en annan historia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s