Volkswagen Golf

golfHmmmm. Då det kommer till biltester känner jag mig inte riktigt säker eftersom det inte är mitt område. Som att be en lastbilschaufför testa hårvårdsprodukter ungefär. Ursäkta den stereotypa jämförelsen.

Här har vi då en Volkswagen Golf som jag kört i några dagar. Det är en TDI-motor som är väldigt bränslesnål (under 5 liter/100 km) på landsväg. Av att döma från framlampornas form tror jag det är en modell 2011 eller nyare. Kanske 2012 t.o.m.

golf2Jag har kört äldre Golfmodeller och även om denna är mycket modernare känns det mesta igen och inredningen har inte utvecklats så mycket sen sist jag satt i en Golf för nästan tio år sedan.

Enligt manualen har en del modeller stöd för mp3-uppspelning via USB-minne. Efter en del sökande av hål att trycka in USB-stickan i fick jag dock ge upp. USB-anslutning i nya bilar borde vara standard! Istället fick jag snällt mata in mina CD-skivor. Det finns även möjlighet att ansluta telefonen till stereon via Bluetooth och på så sätt strömma musiken till stereon. Det provade jag också men det gick inget vidare då allt gick på tyska.

Betyg:
4

Sammanfattning:
Eftersom jag inte är någon expert i ämnet håller vi testet kort. Det här är en mycket fin och högkvalitativ bil. Tysk ingengörskonst brukar ofta nämnas i biltester. Jag skulle aldrig köpa en ny bil eftersom priset sjunker så snabbt men om kanske fem år borde denna bil vara ganska prisvärd. Fan, jag glömde testa tutan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s