Storstrut

Storstrut från TriumfglassDet har blivit väldigt många glassar baserat på godissorter på den här bloggen. Såna glassar säljer bra eftersom de redan har en fanbase och därför inte behöver marknadsföras lika mycket som nya okända glassorter. Gillar man Daim så är chansen också stor att man provar en glassversion av Daim, om inte annat än för att jämföra hur glassversionen står sig mot godiset. Har man varken ätit en Daimglass eller en Storstrut från Triumfglass tidigare är chansen stor att man ändå väljer Daimglassen eftersom man redan vet hur Daim smakar. Jag är glad att jag valde den för mig obekanta Storstruten denna gång.

Stor strutStorstruten lever faktiskt upp till sitt namn och även om själva våffelstruten inte är överdrivet stor så väger den övre delen, ”hatten”, upp det hela.

Den övre delen av glassen är täckt av ett tjockt lager choklad som faktiskt är så tjockt att det krävs lite kraft att bita igenom om glassen är fryst. I det förra glasstestet gnällde jag på hur Marabouglassens chokladlager var alldeles för tunt och som chokladfantast blev jag därför nu verkligen nöjd! Ofta då man köper glass som säljs i påse så har chokladlagret spruckit, men här är chokladlagret så skarpt att man troligtvis kunde tappa glassen i marken utan att choklad flyger åt alla håll. Lyckligtvis är jag inte så dum att jag provar detta.


GlassChokladen här är ganska mörk och samma typ av choklad som används i en del chokladägg som kommer med leksaker. Gräddglassen inuti är okej. Jag har ätit godare gräddglass men det kompenseras av mängden choklad jag redan avverkat.


Betyg:
4

Slutsats:
Detta är en rejäl pjäs och inget för den som bara vill ha några tuggor glass. Storstruten dämpar glassbegäret även för den allra glassugnaste och det tar ett tag innan man tryckt i sig hela. Efteråt känner man sig nöjd och har choklad runt halva munnen. Pluspoäng för att den dessutom är relativt billig för sin storlek. Observera att denna glass säljs av Triumfglass, ej att förväxla med Sias version med samma namn!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s