Nöt-Crème glass

NötkrämDet har blivit alldeles för många glassar i sommar, främst p.g.a. ursäkten att jag skall testa dom. Omedvetet så har de flesta glassar jag testat varit från Triumfglass, eftersom de har många godisbaserade strutar som jag varit nyfiken på. Därför är det nu verkligen på tiden att jag provar en strut från SIA Glass.

SiastrutÄven denna gång är det en godisbaserad strut. Nöt-Crème är en gammal godissort och ganska speciellt eftersom det säljs i en liten förpackning som ser ut som engångförpackningar för schampoo/duschtvål, eller ketchup som kommer i samma typ av små plastförpackningar.

Det här är gräddglass på nötnougat och nära släkt med Geishaglassen som är en av mina favoriter. Den som gillar denna glass gillar troligtvis också Geishaglassen, och tvärtom. Jag föredrar ändå Geishaglassen även om denna glass inte kommer så långt efter. Den blir nästan för söt och Geishaglassen plockar pluspoäng på nougatklubban inne i glassen. MumsI denna glass är det istället lager av nötkräm som man märker först då man tagit en tugga av glassen. Det kunde vara mer av nötkrämen, tycker den godissugne. Jag antar att även toppingen är nötkräm?

Betyg:
3 ½
Sammanfattning:
Hasselnötter och glass verkar gå bra ihop. En god glass med ganska hög sliskfaktor. Det är länge sen jag åt godiset Nöt-Crème men denna glass lyckas ändå inte få mig att vilja köpa godiset. Däremot kommer jag köpa denna glass pånytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s