Cornetto Enigma Choklad & Kola

GB Cornetto EnigmaSnart får väl ändå glassvädret ta slut så att jag slutar med denna onyttiga vana. Nästan varje dag med temperaturer över 20 grader ute ser jag det som en ursäkt att testa en glass. De som läst mina övriga glasstester märker snabbt att jag gillar choklad och slisk och denna glass verkar därför som gjord för mig.

Om jag förstått det rätt så är Cornetto Enigma Choklad & Kola en gammal modell/smak som egentligen inte säljs i år. Den Cornettosmak som marknadsförs i år är istället Enigma Popcorn, som inte låter speciellt gott. Jag hittade ändå Enigma Choklad & Kola på Ica för endast 10 kr och då kunde jag så klart inte låta bli!

SliskKraftig chokladsmak med chokladbitar och ordentligt med kolasås inuti gör den väldigt sliskig. Hade glassen varit större hade det blivit för mäktigt men nu lyckas man ändå få i sig hela utan att det blir äckligt. Men för en person med hälsosammare och normalare inställning till choklad förstår jag att denna glass känns alldeles för mäktig och sliskig.

Våffelstruten är ingen höjdare direkt. Den är tunn och mjuk och är inte alls så där sprödig och frasig som man vill ha den, men det hann jag knappt tänka på mitt uppe i frosseriet.

Betyg:
3 ½
Sammanfattning:
Det här är inget för den som svalka sig med några tuggor glass en varm sommardag. Det här är en kaloribomb som trots sin storlek mättar sötsuget hos nästan vem som helst. Varning för hög sliskfaktor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s