SoundMAGIC E10

SoundMAGIC E10Alla mina hörlurar brukar ge upp efter 1-2 års användning. Därför brukar jag heller inte lägga några större summor på bra lurar och de 279 kronorna jag fick ge för ett par SoundMAGIC E10 är nog det mesta jag betalat för ett par öronpluggar. Jag föredrar öronpluggar framför heltäckande lurar eftersom jag tycker de är bekvämare, utesluter utomstående ljud och ryms i jackfickan. Det skall också tilläggas att jag inte är någon audiofil som bryr mig värst mycket om ljudkvalitet och sånt. Frekvensspannet är 15Hz~22KHz om någon bryr sig. Det räcker med lite bas så är jag nöjd.

Jag hade aldrig hört talas om, eller åtminstone lagt märke till, det kinesiska märket SoundMAGIC (namnet låter lite billigt) tidigare men efter att ha läst recensioner där de prisats som mycket prisvärda beslöt jag mig för att slå sönder spargrisen och räcka över slantarna till hörlursörsäljaren.

E10Okej, det är väldigt bra ljud i lurarna. Vad mer ska man säga? Jag lyssnar rätt mycket på elektronisk musik då jag är ute och springer och basen dunkar på bra samtidigt som det är en väldigt klar ljudbild i de övre registren. Jämför man med ett par billiga lurar (under 100 kronor) så är dessa betydligt bättre. Jag kan dock ej påstå att de är så värst mycket bättre än de Sony-lurar för ca 200 kronor som jag hade innan. Det mest negativa jag kommer på med E10 är sladden, som är räfflad och trasslar in sig ganska lätt då man har lurarna i jackfickan. Det ingår flera gummikuddar i olika storlek som man kan välja mellan. Man får också med en påse som är fin men som aldrig kommer användas.

Dustin paketJag beställde lurarna från Dustin, som tydligen inte hittade någon mindre låda att packa lurarna i (se bilden till höger). Det hade rymts minst fyra par lurar till i lådan.


Betyg:
E10

Sammanfattning:
Lyssnar man ofta på musik kan det vara lönt att satsa på ett par bättre öronpluggar och dessa har bästa ljudet jag nånsin hört i ett par öronpluggar. På förpackningen står det We grow up together with you… och jag vet inte riktigt hur jag skall tolka denna slogan, men jag tar det som ett löfte att de skall hålla ”en uppväxt”. Eftersom öronpluggar för mig är en slit-och-släng-produkt som får utstå rätt mycket stryk skall det bli intressant att se hur länge de håller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s