Toscatårta

Kungsörnen Toscatårta
Ibland vill man prova nåt nytt. Man kanske ser nåt matlagningsprogram och tänker ”Det där skall jag baka själv!”. Sen inser man att man är alldeles för lat för att göra det själv eftersom det kräver fler än tre ingredienser. Eftersom jag aldrig bakat nåt (förutom pizzadeg) tidigare heller så kanske det också är säkrast att inte börja med nåt avancerat.

ToscakakaDå är det bra att ”halvfabrikat” som Toscatårta från Kungsörnen finns. Man får följa lite recept och känner sig nästan som en riktig bagare trots att man egentligen bara gräddar kakan själv. Även för en nybörjare som jag är det svårt att göra fel. Det värsta som kan hända är väl att man glömmer bort kakan i ugnen och bränner fanskapet.

För den som inte gillar just toscatårta finns det även ett gäng andra bakmixer från Kungsörnen man kan prova.

Det som ingår här är två påsar med pulver (1.) som man med lite fantasi kanske tycker liknar något annat. Det enda man behöver göra är att tillsätta vatten och 50 g smör och vispa ihop röran (2.). Har man tur kanske man även har en bakform att hälla smeten i (3.). Sen in i ugnen en stund. Nu har jag ju kastat förpackningen så jag minns inte hur länge det var, kanske 30 minuter? (4.). Sen skall den ut igen för att man skall lägga på glasyren, som också den är i pulverform (5.). Sen tillbaka in i ugnen igen tills glasyren blivit gyllenbrun och så är det klart! (6.). Smidigt!

Tosca

Betyg:
4

Sammanfattning:
Ett billigt och enkelt sätt för den ovane bagaren att få nygräddat. Här får man en hel nybakt toscatårta till samma pris som en bit toscakaka kan kosta på ett café. Glasyren kunde innehålla mer och större mandelbitar men det gör inte så mycket. När man sedan bjuder på kakan och någon säger ”Vad gott! Har du bakat det här själv?” kan man säga ”Ja.” utan att överdriva alltför mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s