Nogger

Nogger Classic
Nogger lanserades av GB redan år 1978 till priset av 2,20 kr och Classic-stämpeln känns därför betingad. Enligt Wikipedia lanserades dock den första Nogger-glassen redan 1964 i dåvarande Västtyskland. Ser man på! Både utseendet och innehållet har ändrat en del sedan 1978 men Nogger har funnits i GBs sortiment sedan dess.

GubbglassKlassiker sticker sällan ut ur mängden men de blir heller aldrig gamla och håller år efter år. Nogger och dess ännu äldre GB-syskon 88:an och Sandwich brukar därför ofta hamna i bakgrunden eftersom alla vet hur de smakar, de är otrendiga och man väljer dem endast om favoritglassen inte finns eller man inte har något större glassug. Gubbglass.

Men det är ändå ingen dålig glass! Då man avverkat chokladöverdraget och vaniljglassen finns inuti en ordentlig kärna av nougat som både är stor och god. Jag har faktiskt inte hittat någon glass med så mycket nougat i förhållande till glassens storlek. Utan denna nougatkärna hade glassen fallit platt, åtminstone för mig.

Betyg:
3 ½

Sammanfattning:
Detta är en glass för den som inte är så värst glassugen men ändå kanske tar en stödglass för att kompisen vill ha glass. Rekommenderas för den som gillar nougat och choklad. Det känns lite tjatigt att bara dela ut 3,5:or i betyg hela tiden men 3,5 är väl ändå inte så dåligt? Man vet vad man får – En riktig klassiker.

2 reaktioner på ”Nogger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s