Maxibon

Maxibon

Det är september och egentligen är glassäsongen redan slut. Men om solen skiner och det inte blåser så mycket kan man ändå inbilla sig att det är sommar för en stund. Dags för glass!

MaxibonJag hade aldrig ätit en Maxibon och skulle troligtvis aldrig köpt en om det inte vore för syftet att dokumentera och bedöma den. Både namnet och designen på pappret ser ganska osvenskt ut. Se där vad öppen och impulsiv man blir av att jobba i testbranschen.

Maxibon försöker sig på konststycket att förena en sandwich med chokladöverdragen vaniljglass och lyckas med hedern i behåll får man väl ändå säga. Hade hela glassen varit täckt av choklad hade chokladen smält då man hållit i den men nu fungerar kexet som ett slags handtag. Å andra sidan kunde man i så fall hållit glassen i pappret…

Kexet smular inte men jag gillar inte riktigt att det är så mjukt. På den officiella produktbeskrivningen står det att det är kakaokex. Jag vet inte riktigt vad kakaokex är men det borde väl gå att ta fram nån lite hårdare och frasigare variant?

Både chokladglasyren och glassen innehåller hackade hasselnötter och små chokladbitar, vilket är trevligt. Glassen är också större än man kanske först anar och innehåller med sina 150 ml mer glass än t.ex. Magnum.

Betyg:

3

Sammanfattning:
Detta kan vara en glass för den som gillar GBs Sandwich och vill ha en större och lyxigare modell. Kul och annorlunda alternativ till de vanliga pinnglassarna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s