!!! – Shake the shudder

chk

shake-the-shudder

!!! – Shake the shudder

Efter sex skivor börjar många band gå på tomgång och repetera sig själva om musiken inte utvecklas och bandet hittar nya musikaliska riktningar. Jag kan inte direkt påstå att !!!‘s sound utvecklats särskilt mycket sedan starten och fokus är fortfarande på bandets bastunga disco-groove med funkig gitarr och Nic Offers karaktäristiska snäsiga sång. Sjunde skivan Shake the shudder visar ändå en riktning mot ett mer klubbanpassad sound och att de fortfarande är bäst i klassen på det de gör.

allmusic

Hela !!!’s katalog har höga betyg på AllMusic

!!! anlände med sin funkiga och dansanta post-punk i början på 00-talet och jämförs ofta med samtida New York-band som LCD Soundsystem och The Rapture. Trots att !!! har en imponerande rad av starka album i bagaget och kan skriva riktiga funk-anthems har de ändå aldrig slagit igenom på bred front som LCD Soundsystem, vilket jag tycker de förtjänar efter så många bra skivor. Hade jag gjort schemat för Primavera 2017 hade !!! definitivt hamnat högre än rad 11.

Shake the shudder innehåller lite mera synthar än tidigare och rör sig mer mot elektronisk klubbmusik med en hel del souliga gästsångerskor både på sång och kör, vilket framkallar lite 90-talsvibbar för mig. Det hör man kanske främst på den första singeln The One 2, där gästsångerskan tar över sången och gitarren är väldigt lågt mixad. Groovet i låtar som Throttle service, Imaginary interviews och Dancing is the best revenge är svår att värja sig mot och Things get hard med sitt hårt komprimerade beat påminner om Justice.

Lyssna på The One 2 och bli glad:

 

!!! är det optimala partybandet som gör sig bättre på svettiga klubbar än stora arenor och de gör  dessutom den optimala workout-musiken enligt mig och mina fältstudier. Med !!! i lurarna joggar jag snabbare än jag egentligen orkar. En av årets bästa skivor enligt mig!

Betyg:
tecken
Slutsats:
Försök lyssna på denna skiva utan att röra på sig eller åtminstone nicka med huvudet lite fånigt i takt till musiken. Denna skiva kvalar definitivt in på min Top 10-lista för 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s